Kan billiga kläder online vara mode?

Mode som konst är ju inte direkt vad vi tänker på då vi hör om stora modekedjor som säljer sina kläder världen över. Konst är ju något som är unikt och då kan man inte ha flera hundratusen exemplar av samma plagg. Eller så kan man det…

Billiga kläder som Shein Sverige och andra butiker online säljer räknas som mode. De tillverkas snabbt och med billiga material men anses ändå vara unika och precis det som barn, unga och gamla vill ha. När det inte finns någon känd designer med i bilden så kan vi förstås stryka det där med konst. Det handlar nog snarare om plagiat, men plagiat som vi vill ha.

Vi handlar allt online

Oavsett om du vill ha lego för vuxna eller är ute efter en mello nässpray så finns detta online. När vi köper på en hemsida så är känslan annorlunda. Det är inte som att gå in i en vanlig fysisk butik där du genast känner vilken typ av mode det rör sig om. Billigt mode eller exklusiv klädeskonst.

På en hemsida går det ju att skapa en specifik känsla. Även om kläderna är billiga så kan sajten ha en känsla av konst och mode. Det är lite förvirrande och något som kräver att vi får en ny typ av förståelse för klädhandel online.

Alltfler handlar online

Varje år så ökar den andel av befolkningen som handlar online. Det är förstås något som påverkar hur vi ser på billiga kläder online. Ju fler som vänjer sig vid att köpa kläder på nätbutiker, ju fler inser vad som är konst och vad som är billigt men kanske ändå vackert och bra.

Nätet är en ny fantastisk möjlighet både för oss som handlar och för den som skapar kläder. Det är inte bara stora klädesbutiker som HM, Shein och Zara som kan lyckas på nätet. En mindre designer från Sverige kan ju nå hela världen på detta vis. Och detta till och med via konkurrenskraftiga priser.

modeskiss
Modedesigners kan nå hela världen med butik online!

Därmed kan vi nog ändå säga att billiga kläder online kan vara mode och konst. Det hela handlar om vem du är som köper och vad du anser är mode och unikt!