Upptäck konst och kultur omkring dig!

Den där mannen som står och spelar dragspel på torget kan faktiskt ge dig bättre hälsa. Vi mår bra av att ha konst och kultur omkring oss. Livet hade varit väl grått utan dessa inslag. Och vi behöver inte kämpa för att konsten och kulturen ska finnas varje dag omkring oss.

Det finns gott om konstnärer som gärna delar med sig av sin konst. Graffitti är fult enligt vissa men om du tar en titt på en del av bilderna som målas olagligt eller lagligt på väggar kan det vara minst sagt inspirerande.

Vi människor har ett ständigt behov av att uttrycka oss och det gör att konst och kultur finns precis överallt. Du måste inte ha en radio för att höra musik. Gå ner till centrum och lägg en slant i hatten till den som står och lirar gitarr.

Dessutom finns ju konst i naturen omkring oss. Där kan vi också uppleva musik till exempel då vinden sveper genom löven och fåglarna kvittrar. Blir du mer medveten om detta kan du även få barn mer intresserade av konst helt enkelt för att ni pratar om det.

Se dig omkring och upptäck hur det finns uttryck för kultur precis överallt. Fundera lite på tanken bakom en viss målning på en fasad eller på en affisch du ser. När du tänker på detta vis kan varje promenad utomhus bli som ett besök till ett galleri!