Få en konstnärlig känsla på arbetsplatsen med bordsskärm

Kontor är platser som kan upplevas som trista och stela. Men så måste det inte vara. När kontoret inres på ett konstnärligt vis så skapas en bättre arbetsmiljö. I dagens kontorslandskap så kan vi jobba med bordskärmar för att få till en vacker och inbjudande känsla.

När du väljer bordsskärm till kontoret så kan det vara klokt att fundera lite på hur den kommer att kunna bidra till ett konstnärligt och vackert uttryck i lokalen. Vi vet numera att snygga kontor gör företag attraktiva så det kan finnas mycket att vinna på att välja rätt och sedan inreda med skärmarna så att det ser bra ut.

Låt medarbetare vara med och välja

Det har visat sig i flera studier att medarbetare som får något att säga till om inredningen på jobbet blir mycket gladare och hälsosammare. Dessutom så kan produktionen ökas på detta vis. Det behöver inte vara svårare än att låta medarbetare vara med och välja bordskärm. Det finns ju flera olika varianter.

En del tycker om de lite högre skärmarna som skapar ett rum. Andra vill ha en lägre skärm för att avgränsa men inte stänga in. Det här beror ju en hel del på hur kommunikation mellan kollegor ser ut och vad för slags arbete som utförs vid borden.

På sätt och vis kan vi se bordsskärmen som en form av lego för vuxna som gör det möjligt att skapa en arbetsvrå som känns både trygg och attraktiv. På insidan av skärmen hängs personlig konst.

Den personliga konsten kan vara:

  • Fotografier
  • Citat
  • Tidningsurklipp
  • Uppmaningar
  • Blommor
  • Ballonger

På utsidan är det själva bordskärmen som är konsten. Detta oavsett om det rör sig om en golvskärm eller en bordsskärm Soneo som fästs i själva bordet och sedan kan hissas upp och ner med bordsskivan.

spännande bild

Färger som hänger ihop eller inte

En viktig fråga är förstås om färgen på varje bordsskärm ska vara densamma eller om ni ska blanda lite. Det går ju att få till en skala där varje arbetskub kan vara en del av ett större pussel som ger vacker effekt.

Här kan det dock bli nödvändigt att ta hjälp av en inredningsdesigner som förstår hur varje bordsskärm ska placeras för att ni ska få till den önskade effekten. Men en sak är säker. Folk som besöker arbetsplatsen kommer att märka vad ni har gjort.

De som jobbar där kan också bli inspirerade av att ha en inredning som ser ut som konst. Detta oavsett om ni väljer att ha enhetliga färger eller om ni skapar en slags lek med varannan röd, varannan blå bordsskärm.

Glöm inte bort resten av rummet

Nu kan vi inte stirra oss blinda på bordskärmar och tro att detta kommer att vara nog. Det gäller ju att se på hur färger på väggar och inredning i form av växter och annan konst påverkar miljön i rummet. Vi behöver vackra saker att se på jobbet för att känna inspiration.

Ibland kan det även vara av intresse att ställa in saker som fontäner och annat som är levande och engagerande. Det kan skapa en energi i rummet som gör att folk blir produktiva och upplever större glädje på arbetsplatsen.