Lego för vuxna är en form av konst för alla

Inte behöver du sluta med Lego för att du är vuxen. Idag vet vi att Lego som kreativ konst är bra för alla åldrar. Du kan leka med lego för vuxna utan att det ses som barnlek. Tvärtom så är det något som kan verka stimulerande för din hjärna.

Handla lego för vuxna och barn

Nu är det ju inte så att lego vuxna tycker är kul måste vara bara för vuxna. Du kan hitta bra butiker på sajter som Butiktorget.se som har ett stort utbud av legoprodukter. Billigt lego kan vara kul för hela familjen.

När ni ofta köper nytt så byggs ju samlingen på. Då kommer det att finnas lego som kan användas på ett kreativt och fritt sätt såväl som lego som är till för särskilda mallar. När du köper lego billigt så kommer det i en påse och inte i en förvaringslåda eller väska.

Det är viktigt att tänka på hur du förvarar detta när du är klar med ditt vuxen lego. Faktiskt inte bara för vuxen lego. Ska du köpa lego ska du ha en plan för hur du förvarar det. Om allting ligger tillsammans i en enda röra i en stor korg så är det svårt att komma ihåg vad som tillhör vad.

Det här gäller oavsett om du köper Space lego eller vad det är. Skapa ordning och reda från start. Då blir det roligt lego för vuxna och barn.

lego vuxna

Fri lek med lego

För fri lek med lego räcker det gott och väl att ha plattor och olika bitar. Men det är viktigt att ha mycket. Det är på grund av detta som du kan vilja köpa större set med många bitar att bygga fritt med. Det ger dig många spännande möjligheter.

Här kanske du väljer att sortera i enlighet med de olika bitarnas färg och form. Då är det ju inte så svårt att följa en ritning vid senare tillfälle trots att olika legosatser finns i samma låda. Hitta något med fack för smidig sortering.

Vad kan du göra med vuxen lego?

Du kan köpa lego billigt för att sedan göra en massa spännande saker med det. Vuxen lego måste inte vara färdiga legosatser med komplicerade ritningar.

Ponera att du kan:

  • Skapa tavlor med lego. Skriv ut en fin bild med stora pixlar och byt mot lego. Om du är kreativ kan det bli riktigt fint!
  • Bygg fritt med fantasi. Bygg vad som helst och börja utan plan.
  • Skapa något du kan använda. Kanske en kruka för blommor eller något annat som du kan ställa fram i ditt hem.
  • Påbörja något och låt barn fortsätta. Det här är en fin lek för vuxna och barn tillsammans. Det blir lite som att rita gubbe. Man kan skicka runt legoprojektet runt ett bord och så får varje deltagare antal bitar i enlighet med tärningskast.

 

Här kan du se hur du gör legoporträtt med legobitar:

 

Du kan till och med hålla möten med lego!

Det finns forskning som visar att lego på arbetsplatsen kan vara otroligt effektivt och bra. Här kan vi tala om ett helt annat område där lego för vuxna blir relevant. Istället för att anteckna och visa koncept och plan med skärm så kan det hela framställas med lego.

lego på arbetsplatsen
Kul med lego på jobbet

När vi ser ett koncept på ett abstrakt sätt som det ju blir med lego så kan det leda till ökad förståelse såväl som ökad kreativitet och produktion. Om du är företagsledare bör du allts se på lego vuxna kan använda för att hålla bättre möten på er arbetsplats!